Brussels Most Empathic City

Met ‘Brussels Most Empathic City’ verspreiden we het aanstekelijke empathievirus onder de Brusselaars. Met interventies zoals de Levende Bibliotheek, Time2connect, het Empathiespel, ... boosten we het empathisch vermogen van de Brusselaars.

 

Empathie = de kunst je te verplaatsen in andermans schoenen

Interventie: Levende Bibliotheek

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken maar echte mensen. Mensen van vlees en bloed die op een bepaald moment in hun leven werden geconfronteerd met een vooroordeel en die ervaring graag delen.

Het Empathiespel

 

Een spel waarin je alle facetten van empathie spelenderwijs onderzoekt en leert kennen? 
Dat is het EMPATHIESPEL ontwikkeld door Suzanne Groothuis en Mia Meutermans in opdracht van Citizenne. 

Interventie: Time2connect

 

Wat tafels, stoelen en gespreksmenu's, ... Meer hebben we niet nodig om de ideale setting te creëren voor een gesprek tussen onbekenden. Voor al wie openstaat voor verrassende ontmoetingen.

Interventie: Free Listeners


Af en toe trekken we met een groepje 'free listeners' de baan op om er vol aandacht en met oprechte interesse naar voorbijgangers te luisteren. Zonder oordeel of advies. Mensen kunnen kwijt wat ze willen vertellen.  

Activiteit: D-day Empathie, een terugblik

Zaterdag 7 december vond de eerste D-day Empathie plaats in Brussel. Bekijk nu de foto's van deze hartverwarmende dag.

Activiteit: Jaartraject verbindend communiceren

In dit jaartraject leer je een taal spreken die helpt om constructieve en duurzame relaties uit te bouwen in je omgeving. Met je partner en kinderen, maar evenzeer met je verre en dichte buren of de winkelier om de hoek. We gebruiken hiervoor de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. 

Op dit moment is er geen nieuw jaartraject gepland.

We maken van Brussel de meest empathische stad en ontketenen een revolutie.