Workshop: waarderend samenwerken

Staat jouw organisatie voor een (uitdagende) vernieuwing of verandering? Dan is de procesgerichte aanpak van Appreciative Inquiry iets voor jullie.

Wat

Appreciative Inquiry ofwel Waarderend Werken is een aanpak voor organisatieverandering en -ontwikkeling die focust op mogelijkheden en op dat wat werkt. Eerder dan op problemen en tekorten. De sterktes van mensen en het potentieel van organisaties en teams zijn de basis voor groei en ontwikkeling.

Dit creëert betrokkenheid, enthousiasme, eigenaarschap en initiatief om het vernieuwingsproces succesvol en duurzaam te verankeren. Waarderend samenwerken laadt de batterijen op en verhoogt de veerkracht van de organisatie.

Het traject ‘Waarderend Werken’, op maat uitgewerkt door Citizenne, was een voltreffer van formaat. Citizenne toetste minutieus de verwachtingen af waardoor het sterk aansloot bij de wensen van éénieder. Achteraf beschouwd was het een ervaring die mijn handelen als leidinggevende sterk heeft gemarkeerd.

PRAKTISCH

Aantal deelnemers: min. 6 – max. 15
Kostprijs: 150€ per dagdeel en per begeleider
Contact: An Macharis, gecertifieerd Appreciative Inquiry facilitator, 0496 184 126, an at avansa-citizenne.be

De aanpak werd door ons hele team als waardevol geëvalueerd. Citizenne ging op een waarderende manier aan de slag, loodste ons door moeilijke discussies, om ons te doen eindigen met een verfrissend en creatief mission statement.