Workshop: een activiteit opzetten en begeleiden

Waar moet je allemaal aan denken als je een socio-culturele activiteit organiseert en begeleidt? Hoe en wanneer begin je eraan? Hoe zorg je voor comfort in de groep en een goed contact met de deelnemers? Wat doe je als deelnemers storend gedrag stellen of je activiteit onderbreken?

Wat

We bieden een antwoord op deze en andere vragen. Als expert in het opzetten en begeleiden van activiteiten werkten we een traject uit speciaal voor vrijwilligers die een uitstap organiseren of een groep begeleiden.

Je krijgt van ons een overzicht van alle stappen voor een succesvolle groepsbegeleiding en een checklist voor een geslaagde activiteit. Je krijgt massa’s tips & tricks zodat je vol zelfvertrouwen een groepsbegeleider pur sang wordt.

 

Door deze vorming kreeg ik als groepsverantwoordelijke meer zelfvertrouwen om groepen te begeleiden. We leerden mensen van andere organisaties kennen en leerden van elkaar en van de groepsbegeleider. Ik merkte dat mijn collega’s met dezelfde vragen en twijfels zaten als ik. Het ging er soms grappig aan toe omdat we ons in elkaar herkenden bij het voorbereiden van taken.

PRAKTISCH

Aantal deelnemers: min. 6 – max. 15
Kostprijs: 150€ per dagdeel en per begeleider
Contact: Sissi Vandeput, educatief medewerker, 0478 877 385, sissi at avansa-citizenne.be

Het waren 3 dagen waar ik telkens naar uitkeek. Het was echt fantastisch.