Vitamine Toekomst

Kansen voor een toekomstgericht economisch beleid

 

De geliberaliseerde markteconomie is te ver doorgeslagen en botst onvermijdelijk op limieten. Dat zegt Paul De Grauwe. Kernproblemen als klimaatverandering en groeiende inkomensongelijkheid illustreren dat. Die markteconomie slaagt er ook niet in de pandemie en de economische gevolgen ervan te beheersen.
Men kijkt uitdrukkelijk naar de overheid om orde op zaken te stellen.

In het verleden zorgden ontwrichtende gebeurtenissen vaak voor een correctie. De coronashock zou dus voor een kentering kunnen zorgen. Paul De Grauwe pleit voor een vermogensbelasting en internationale samenwerking rond klimaatverandering voor het herstel van het evenwicht.
​Paul De Grauwe deelt met ons zijn inzichten, maar neemt ook ruim de tijd om in te gaan op jullie vragen.

 

Paul De Gauwe is sedert 2012 professor aan de London School of Economics and Political Science en hoogleraar emeritus aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij zetelde jaren in het Belgisch parlement voor de VLD. De internationaal vermaarde topeconoom gaat de controverse niet uit de weg en durft man en paard te noemen. Daarvoor kreeg hij in 2013 de Arkpijs van het Vrije Woord. Hij is ook vaak te gast in duidingsprogramma’s zoals De Afspraak om de actualiteit te toetsen aan de economische wetmatigheden van vandaag. In de herdruk van zijn boek De limieten van de markt, De slinger tussen overheid en kapitalisme. (nieuwe editie na corona) analyseert hij haarfijn de externe en interne limieten van de markt en de overheid.​

 

Wanneer: DONDERDAG 18/03 van 20:00 tot 21:30
Waar: online

5€

Wat is Vitamine Toekomst

Corona schudt ons leven niet alleen grondig door elkaar, deze crisis confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken over de samenleving.

Daarom lanceren we Vitamine Toekomst: 7 boeiende online TALKS met gastsprekers van formaat.

Van oktober tot april gaan we op zoek naar mogelijke antwoorden op prangende samenlevingsvraagstukken. Inspirerende denkers en doeners komen aan het woord. Zij werpen vanuit hun expertise een blik op de wereld na vandaag. Een boost voor een hoopvolle toekomst!

Lees meer op: www.vitaminetoekomst.be
Vitamine T is een initiatief van alle Vormingpluscentra in Vlaanderen en Brussel.