Vitamine Toekomst

En we leefden nog lang en gelukkig

 

Wat is geluk?
Kunnen we er zelf iets aan doen of is het gewoon een kwestie van ‘geluk hebben’? En wat is de impact van de maatschappelijke context en de overheid op ons geluksgevoel?

Gezondheid, sociale relaties, geld, plezier, sociale media: het zijn stuk voor stuk elementen die invloed hebben op jouw en mijn geluk. De huidige crisis daagt ons uit deze elementen anders te bekijken. Hoe belangrijk zijn ze en welke invulling geven we eraan?
Want dat de toekomst anders zal (moeten) zijn, heeft het voorbije jaar ons wel geleerd. 

Journalist en radiomaker Pat Donnez gaat een uur lang in gesprek met gezondheidseconoom Lieven Annemans op zoek naar mogelijkheden.

 

Lieven Annemans is hoogleraar in de Gezondheidseconomie aan de UGent. Hij was acht jaar voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad en president van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR). Van 2000 tot 2003 was hij kabinetsmedewerker bij Frank Vandenbroucke. In 2013 en 2017 werd professor dr. Annemans bekroond tot Laureaat van de Francqui leerstoel. Hij schreef De prijs van uw gezondheid (2014) en Je geld of je leven in de gezondheidszorg (2016). Hij is ook auteur van meer dan 250 internationale wetenschappelijke publicaties over gezondheidseconomie.

 

Wanneer: DINSDAG 20/04 van 20:00 tot 21:30
Waar: online

5€

Wat is Vitamine Toekomst

Corona schudt ons leven niet alleen grondig door elkaar, deze crisis confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken over de samenleving.

Daarom lanceren we Vitamine Toekomst: 7 boeiende online TALKS met gastsprekers van formaat.

Van oktober tot april gaan we op zoek naar mogelijke antwoorden op prangende samenlevingsvraagstukken. Inspirerende denkers en doeners komen aan het woord. Zij werpen vanuit hun expertise een blik op de wereld na vandaag. Een boost voor een hoopvolle toekomst!

Lees meer op: www.vitaminetoekomst.be
Vitamine T is een initiatief van alle Vormingpluscentra in Vlaanderen en Brussel.