Vitamine Toekomst

Sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden

 

Voor Carolyn Steel is voedsel geen voorwaarde om te leven, het is de essentie van het leven zelf. Voedsel verbindt ons met elkaar en met de wereld.
Maar het huidige productie- en consumptiepatroon weegt zwaar op onze leefomgeving: klimaatopwarming, verarming van de grond, verlies van biodiversiteit … Toch is Carolyn hoopvol: “Als we goed kunnen eten (en koken en telen), dan zijn we op weg naar een goed leven.”

Hoe moet dat dan, dat ‘goed eten’? Zal technologie ons redden? Mogen we enkel nog biologische groenten op ons bord? En wordt onze voeding dan niet veel duurder? Deze vragen legt Louis De Jaeger voor aan Carolyn Steel. Louis is eco-entrepreneur (tuinarchitectenbureau Commensalist), bezieler van ByeByeGrass en promotor van voedselbossen.

​Het gesprek verloopt in het Engels met simultane vertaling.

 

​De Britse architecte Carolyn Steel houdt zich vooral bezig met de relatie tussen voedsel en (de ontwikkeling van) steden. In 2008 verscheen haar eerste boek 'Hungry City' (De Hongerige Stad). Ze presenteerde op de BBC en wordt wereldwijd gevraagd als spreker. Haar nieuwste boek 'Sitopia: How Food Can Save The World' wordt in 2021 vertaald naar het Nederlands en verschijnt op 20 mei als Wat gaan we eten? Sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden. ​

 

Wanneer: Maandag 17 mei van 20:00 tot 21:30
Waar: online

5€

Wat is Vitamine Toekomst

Corona schudt ons leven niet alleen grondig door elkaar, deze crisis confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken over de samenleving.

Daarom lanceren we Vitamine Toekomst: 7 boeiende online TALKS met gastsprekers van formaat.

Van oktober tot april gaan we op zoek naar mogelijke antwoorden op prangende samenlevingsvraagstukken. Inspirerende denkers en doeners komen aan het woord. Zij werpen vanuit hun expertise een blik op de wereld na vandaag. Een boost voor een hoopvolle toekomst!

Lees meer op: www.vitaminetoekomst.be
Vitamine T is een initiatief van alle Vormingpluscentra in Vlaanderen en Brussel.