ONLINE Life Iftar

Maak kennis met de nachtelijke tradities van de iftar en de solidariteit tijdens de ramadan.

Een open gesprek met Victoria en Safouane over de donkerte van kanker maar ook de lichtpunten.

ONLINE via Facebook of Youtube op zaterdag 24 april om 20:00

Van 13 april tot 12 mei is er de ramadan, de vastenmaand in de islam.
Voor de derde keer op rij organiseren we* tijdens de ramadan een Life Iftar. Een actie waarmee we mensen rond de tafel brengen om het vasten én de stilte te breken. De stilte die soms gepaard gaat met kanker.

 

De Life Iftar valt dit jaar samen met Erfgoeddag die helemaal draait rond het thema “nacht”. Ideaal want een iftar is een “nachtelijke” gebeurtenis en kent heel wat tradities.

In een online talkshow onder moderatie van Erhan Demirci maak je kennis met een aantal van die nachtelijke tradities. We praten ook met Victoria en Safouane, die de donkerte van kanker aan den lijve ondervonden. Safouane’s vader stierf aan kanker, Victoria is life-coach en zelf een overlever.
Kanker is nog veel te vaak een ziekte waar fluisterend of helemaal niet over gesproken wordt. Zowel voor de patiënt als voor de omgeving is onder woorden brengen van behoeftes, gevoelens, wensen, grenzen, toekomst, … moeilijk. Maar praten betekent vaak een lichtpunt in de donkere nacht. Daar getuigen ook Safouane en Victoria over.

 

 

*De Life Iftar is een samenwerking tussen Kom op Tegen Kanker, Erfgoed Brussel, GC De Kriekelaar, Hospitality Brussels en Avansa Citizenne

De oorspronkelijke bedoeling was om dit jaar live aan te schuiven aan lange iftartafels. Kom op tegen Kanker, Avansa en tal van andere organisaties wilden de uitdaging aangaan om de langste Life Iftar-tafel te vormen. Dat kan door de coronacrisis niet. Toch is er ook dit jaar aandacht voor kanker tijdens de vastenperiode. 

In de week van 19 april tot en met 24 april zijn er naast onze LIFE IFTAR met Erhan Demirci nog een aantal online initiatieven en activiteiten over kanker en vasten.

Je vindt een overzicht op de site van Avansa Limburg, Avansa Mechelen en  Kom op tegen Kanker.