De Bezige Bijtjes

Om de 2 weken gaat Citizenne op stap met een groep Brusselaars die we de Bezige Bijtjes noemen.
Dat zijn Brusselaars die graag hun Nederlands oefenen en willen ontdekken hoe en waar je voordelig kan genieten van cultuur en vrije tijd.

 

Het is een vaste groep die we een 3-tal maanden mee op sleeptouw nemen. Per jaar begeleiden we zo 2 groepen van een 15-tal personen. Eén groep in het voorjaar en één in het najaar.

Starten doen we bij Muntpunt, een plek waar je een Paspartoe-pas kan aanvragen.
Paspartoe is dé vrijetijdspas voor Brussel. Je kan er punten mee sparen en omruilen tegen mooie voordelen. Voor mensen met een beperkt inkomen is de Paspartoe gratis. Het voorleggen van die pas geeft hen ook recht op een structurele korting bij vrijetijdsactiviteiten van onze partners. 
Het aanvragen van de Paspartoe is dus de ideale start om een heel seizoen culturele activiteiten mee te pikken.

Elk seizoen kan er wat anders uitzien, afhankelijk van wat er leeft en speelt in de hoofdstad.
Maar standaard bezoeken we een gemeenschapscentrum, een museum, pikken we een workshop mee, … Allemaal op maat van onze groep. Ook onze gidsen kiezen we zorgvuldig uit zodat het Nederlands echt geoefend kan worden. En bovenal zorgen we dat het speels en interactief is.

Na 3 maanden kunnen deze Bezige Bijtjes nog steeds bij ons terecht. Eenmaal per maand is er de bijenkorf op vrijdagnamiddag. Dan organiseren we culturele activiteit waarop alle Bezige Bijtjes, nieuw of ancien, welkom zijn.
De uiteindelijke doelstelling is dat ze hun weg vinden naar ons aanbod en daar dat van andere culturele aanbieders in de stad.

 

Dit project is mogelijk dankzij een goede samenwerking met Ligo Brusseleer.