BE SSST

BE SSST vertraagt de stad met als doel meer ruimte te creëren. Ruimte voor ‘slow’ contact, ‘slow’ action en verbeelding. Verbeelding voor een stad op mensenmaat. BE SSST experimenteert, inspireert en verrast Brusselaars. Het zet de veelzijdigheid van stilte en vertragen in the picture via workshops, (artistieke) installaties, mobiele acties & publieke interventies.

 

BE SSST wil de sfeer in de stad op een positieve manier beïnvloeden, het (samen)leven aantrekkelijker maken en de stad prikkelen door momenten van stilte en vertraging te creëren. Op onverwachte momenten, in onverwachte contexten. Brussel is hiervoor de ideale bedding.

Uiteraard is Brussel een chaotische stad met een overload aan prikkels, verkeerschaos, mensen die dicht op elkaars lip leven, met een tekort aan groene en fijne publieke plekken, …

Maar het is evenzeer een stad die op een positieve manier uitdaagt. Een stad met veel veerkracht die flexibel tegemoet komt aan een pak maatschappelijke uitdagingen. Een stad met mogelijkheden en kansen, die BE SSST wil grijpen.

 

Installaties in de stad

BE SSST Festival - september 2015

Drie dagen lang toverde Citizenne het Koninklijk Pakhuis op Tour & Taxis om tot een oase van rust. Een plek om te verpozen en te vertragen. Waar verrassende interventies, performances, fiets- en wandeltochten, workshops & installaties het Brussels publiek opwachtten.

Brussel mag nog zo hectisch zijn, gedurende 3 dagen was daar even niets van te merken. Tenminste, voor al wie het BE SSST Festival opzochten. Een gevarieerd programma gaande van een ‘slow’ cinema in openlucht tot een pop-up installatie liet het publiek de kracht van vertragen ervaren. Kleine experimenten, fietsopera’s en kamperen in een office space: stuk voor stuk bijzondere ervaringen voor al wie het aandurfde de tijd te nemen.