Performance lunch: Kitchen Table
In haar performance lunch begint kunstenaar Samah Hijawi altijd met het bescheiden Oost-mediterraanse kruidenmengsel Za'atar. Za'atar maak je met 3 basisingrediënten: sesam, oregano en sumak.
Deze drie kruiden zijn het uitgangspunt van deze voorstelling en de verhalen die Samah vertelt.
We zitten samen aan tafel voor een maaltijd met oude, klassieke én hedendaagse recepten geïnspireerd op deze drie planten.
Na de voorstelling gaan we in gesprek over de voorstelling. Viel het in de smaak? Wat heeft jou geraakt? Zijn er smaken en geuren die bijblijven? Welke maaltijd heb jij al klaargemaakt of ergens geproefd die je nog steeds doen watertanden?
Wij zorgen voor een lekker after-drankje
Deze activiteit kreeg het label: Nederlands: een kans. Dat wil zeggen dat we voor deze activiteit ook deelnemers uitnodigen die hun Nederlands willen oefenen.
I.s.m. het Huis van het Nederlands en GC De Kriekelaar
Dans son dîner performance, l'artiste Samah Hijawi commence toujours par l'humble mélange d'épices de la Méditerranée orientale, le za'atar. Le za'atar est composé de trois ingrédients de base : le sésame, l'origan et le sumac.
Ces trois épices sont également le point de départ de cette performance et des histoires que Samah raconte.
Nous nous retrouvons autour d'un repas composé de recettes anciennes, classiques et contemporaines inspirées de ces trois plantes.
Après le spectacle, nous en discutons. Avez-vous aimé ? Qu'est-ce qui vous a touché ? Y a-t-il des goûts et des odeurs qui vous restent ? Quel repas avez-vous préparé ou goûté quelque part qui vous met encore l'eau à la bouche ?
Nous offrirons une bonne boisson après le spectacle.