The 22-03 gathering Brussels

Zeven jaar geleden, op 22 maart 2016, troffen de aanslagen in Zaventem en Maalbeek iedereen in ons land. Een ingrijpende gebeurtenis die ons voor de keuze stelde: haat beantwoorden met meer angst en haat, of vastberaden kiezen voor meer verbinding.
Op woensdag 22 maart, een symbolische dag, plannen we The 22-03 gathering Brussels op een krachtige plek, het De Brouckèreplein.

 

13h - 17h: A CIRCLE A DAY- A living monument for peace
(op het plein)
Met kunstenares Alexandra Jacquet

A CIRCLE A DAY is een levend vredesmonument. Het nodigt mensen uit om elkaar kort of langer te ontmoeten in een cirkel op een plein. Om een moment samen stil te staan, bewust te worden van elkaars aanwezigheid, woordeloze verbinding te ervaren over verschillen heen en met een warmer hart weer verder te gaan. Een gedicht markeert deze cirkelplek.


15h - 16h30: CIRCLE TO COMMEMORATE AND CONNECT
(in de tent)
Begeleid door ervaren facilitatoren van ‘We have the choice’.

Iedereen is welkom in deze cirkel waar ruimte is om te herdenken en te herverbinden. We maken tijd om te luisteren naar elkaar en te delen over wat we ervaren als de uitdagingen en hoopgevers van vandaag, in ons persoonlijk leven en in de samenleving. En over of we ook nu kunnen kiezen om te blijven zien wat ons verbindt in plaats van te verglijden in polarisatie, vervreemding of strijd. 

Iedereen kan spreken in zijn of haar eigen taal. Ook stilte is een taal.

 

Meer info vind je hier: https://tinyurl.com/2p83at98 en hier: https://tinyurl.com/2ys25f58

 

Een initiatief van We have the choice, Hummus, V-Europe en Alexandra Jacquet

wo 22 mrt 2023

Locatie

De Brouckèreplein
1000
Brussel