Sissi Vandeput: in the picture

De kortste weg naar jezelf leidt om de wereld heen.

Wat is jouw favoriete plekje in Brussel?

Ik heb er meerdere.
Hoog en droog, de cafetaria van de Albertina Bibliotheek, op de vijfde verdieping, Een machtig zicht op de stad, een verborgen terras in een groene oase.

Bij ons op Citizenne, op de eerste verdieping boven de Walvis. Het is als een tableau vivant. De stad in volle beweging. In een oase met veel licht en gezelligheid.

Heerlijk vertoeven in het cafetaria van de Hema. In de zeteltjes vlakbij het gigantische raam. Je ziet er Brussel passeren.

 

Wat was/waren jouw geluksmoment(en) bij Citizenne?

Ik ben tout court gelukkig bij Citizenne. Op maandag, bijvoorbeeld maken wij, collega’s, soep voor elkaar. Dat is niet alleen lekker, dat betekent ook vooral even tijd nemen voor elkaar en met elkaar. Een beetje bijbabbelen en voelen wat er reilt en zeilt, wie wat aan het doen is, elkaar inspireren.
Sinds ik bij Citizenne aan de slag ben (en dat kan al tellen!) was er nog geen enkele dag hetzelfde?! Werkelijk! Onze missie is leren plezant maken. Awel leren maakt ook gelukkig. Het is fijn om te zien hoe mensen samen leren en daar van genieten.

Met op zwier door Cultureel Brussel ben ik veel op stap. Een bezoekje aan een tentoonstelling of een ontmoeting ergens in de stad. En ook hier maakt het ‘soepmoment’ het verschil: tijd voor reflectie en uitdiepen over wat we gezien en gehoord hebben. 

Dat heet dan gelukkig zijn !


 

Wat is je favoriete quote?

“De kortste weg naar jezelf leidt om de wereld heen”


Ik ben heel graag onderweg, of het nu in Brussel is, of ergens anders. In de flow van het wandelen omarm ik de wereld. Stilstaan bij mooie dingen, alert zijn voor minder fraais.

Soms ben ik mindtraveler, dan weer graag in veel compagnie. Soms neem ik mensen op sleeptouw en andere momenten sta ik graag alleen, stil in verwondering.

 

 

Sissi Vandeput is educatief medewerker bij Citizenne. Zij is vaak letterlijk op zwier door cultureel Brussel. Een bezoek aan een tentoonstelling, een film, een wandeling? Zij zorgt er voor dat er echt gesprek en ontmoeting kan zijn. Ze begeleidt ook de Bezige bijtjes, een groep mensen van zeer diverse etnisch-culturele achtergrond die Nederlands leren.