De levende bibliotheek gaat ONLINE

Kom jij een Levend Boek uitlenen?

Op 20 juni gaat de Levende Bibliotheek online voor een virtuele tête-à-tête met een Levend Boek. Een gesprek waarbij je elkaar in de ogen kunt kijken en van elkaar kunt leren.

 

In de Levende Bibliotheek lees je geen boeken maar mensen die op een bepaald moment in hun leven geconfronteerd werden met een vooroordeel en die ervaring graag delen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven misschien niet snel spreekt. Zo kan je 'boeken' lenen met de titel "10 jaar dakloos in Brussel", "De Autist", "De Bipolaire Vrouw", ...

 

Wil je graag in gesprek gaan en al je vragen stellen zonder taboes?
Be our guest! Je vindt alle boeken hieronder.

 

I.s.m. Muntpunt, Het Anker, Bibliotheek van Schaarbeek en Bib Joske

 

Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt tot 2 lezers per boek per tijdsblok.
Er start een sessie om 10:00, 11:00 en 12:00 (de Mantelzorger en de (ex)-alcoholist kan je enkel om 10:00 uitlenen).


Om je inschrijving definitief te maken, heb je nog 2 dingen te doen.

  • 1. Kies één Levende Boek dat jij graag ontleent (zie hieronder)
  • 2. Kies vervolgens het tijdstip dat jou het best uitkomt. (Voorzie ongeveer een uur de tijd. Dat is incl. het lezen van het
    boek en het uitwisselen achteraf).

 

 

BRUZZ kwam op bezoek en interviewde 4 Levende Boeken: '10 jaar dakloos in Brussel', 'De (ex)-Alcoholist, 'De Vreemdeling' en 'De Bipolaire Vrouw'. Allen vertellen zij hun verhaal, met één rode draad: er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Je kan de reportage hier herbekijken.

Citizenne dankt La Concertation ASBL – Action Culturelle Bruxelloise voor de samenwerking bij de opstart van de Levende Bibliotheek.