BONDGENOOT SCW met expertise rond STEDELIJK BURGERSCHAP

 

Ben jij een sociaal-cultureel werker in hart en nieren die het gewend is om met groepen te werken? Begrijp jij meteen wat wij hiermee bedoelen? Dan ben jij de mensen-mens die wij zoeken.

 

Projecten opzetten
Jij kan een educatief project uitwerken van a tot z. Dat begint met een goeie babbel met Brusselaars. Wat is nodig? Wat vinden zij belangrijk? Samen bedenk je activiteiten die jij vervolgens omzet in concrete acties dankzij jouw enthousiasme en organisatietalent. Je hebt een rugzak vol educatieve en faciliterende skills. Jij versterkt individuen en zorgt voor de lijm in groepen. Je laat mensen schitteren en verandert samen met hen een stukje wereld.

Stedelijke burgerschap
Daar waar burgers de handen in elkaar slaan voor het verbeteren van het samenleven in Brussel, kom jij in the picture. Jij legt je oor te luister bij Brusselaars om te weten wat hen bezighoudt. Je gaat op zoek naar minder gehoorde stemmen en kijkt hoe je die kan versterken. Je zet samen met het team experimenten en acties op om tot een inclusieve burgerschapspraktijk te komen. Trial and error. Falen mag bij Citizenne, successen worden gevierd. Je bent nieuwsgierig van aard en benieuwd naar burgerinitiatieven in andere steden en landen.

 

 

Wie ben jij?

 • Je bent een hij/zij/hen.

 • Bxl en haar superdiverse samenleving inspireren jou, het thema stedelijk burgerschap boeit jou uitermate.

 • Je hebt minimum een bachelor diploma in een menswetenschappelijke richting of gelijkwaardig door ervaring. Ervaring in het sociaal-cultureel werk is een troef. 

 • Je kan zelfstandig en projectmatig werken.  

 • Je spreekt vlot Nederlands en Frans en als het even kan ook Engels. En wie weet verras je ons nog met een andere taal zoals het Arabisch of ...

 • Je hoeft nog niet alles te kunnen of te weten bij de start van de job. De goesting om bij te leren en te groeien is een tweede natuur.
   

Wij zijn heel benieuwd naar wat jij verder nog meebrengt aan ervaring(en), persoonlijkheid, leuke trekken, passies, … Er is hier nog véél ruimte voor al wat jij binnenbrengt.

Hopelijk heb je hiermee een duidelijk beeld van jouw toekomstige job. Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij onze coördinator An Macharis op 0496/ 184 126 of via an at avansa-citizenne.be

Wij zijn heel benieuwd naar wat jij verder nog meebrengt aan ervaring(en), persoonlijkheid, leuke trekken, passies, … Er is hier nog véél ruimte voor al wat jij binnenbrengt.

Wil je graag een Citizenner worden? Laat ons dan voor 5 augustus weten waarom jij dat moet worden. En doe dat op de manier die past bij jou: een mail, een video, … of nog iets helemaal anders.
Stuur het door naar an at avansa-citizenne.be.

 

In de loop van de maand augustus gaan we in gesprek. We streven ernaar de samenwerking te starten in september of wanneer het mogelijk is voor de gekozen kandidaat.

 

Wij bieden je naast fijne collega’s en een boeiende werkcontext:

 • een contract van onbepaalde duur
 • loonbarema volgens PC 329.01 met bijbehorende anciënniteit
 • een abonnement op het openbaar vervoer en mogelijkheid tot het leasen van een fiets
 • flexibele werkuren, weekend en avondwerk maken er deel van uit
 • mogelijkheid tot blijvend leren en bijscholing