Fatima Bouchataoui: in the picture

Wat is jouw favoriete plekje in Brussel?

Ik heb heel veel favoriete plekken in Brussel. Als ik er dan echt 1 moet noemen, is het COOP, het ontdekkingscentrum aan het kanaal. Af en toe trekken we daar naartoe met een groep, voor een vorming over de geschiedenis van de
kanaalzone en de strijd voor meer sociale rechten. Het panoramisch zicht vanop het dak is geweldig. Het restaurant wordt uitgebaat door Ourhouseproject. Dat zijn vluchtelingen uit het Midden-Oosten die heerlijk koken.   


Welke Brusselaar inspireert jou?

Ish AIt Hammou, al is hij geen echte Brusselaar. Hij werkt wel in Brussel en is de ambassadeur van Vilvoorde, ook mijn stad. En zoals Eric Corijn zegt: Vilvoorde is de 20ste stad van Brussel. Ik vind zijn levensverhaal inspirerend en hoopgevend. Als hij praat is dat altijd verbindend, respectvol en vanuit gelijkwaardigheid.   


Wat is je favoriete Brusselse organisatie?

La 20ième, dat zijn dames uit Laken en rand die hun passie graag delen en een engagement opnemen in hun wijk. Als ze iets organiseren voel je het warme onthaal en de gastvrijheid. Ze zijn ook heel creatief met eten, een ware culinaire verwennerij.  


Wat was/waren jouw geluksmoment(en) bij Citizenne?

Ik heb heel veel geluksmomenten zowel binnen ons dreamteam als daarbuiten, samen met partners en verschillende groepen. De Indiaweek bijvoorbeeld zette voor mij India op de kaart. Ik ben er zelfs onlangs naartoe gegaan. Het feit dat wij bij Citizenne vertrekken vanuit de behoeften en besognes van onze deelnemers zorgt er voor dat geen elke werkdag dezelfde is. Geluksmomenten zijn voor mij dan ook die momenten waarop de deelnemers blinken of glunderen van plezier tijdens een activiteit. Of het nu het forumtheater is, de Bezige Bijtjes, de Vrouwenlente of last but not least het Hospitality Festival.  

 

 

 

Fatima Bouchataoui is educatief medewerker bij Citizenne. Zij is de drijvende kracht achter Hospitality Brussels samen met collega Philippe. Zij trekt het project Stadsacademies samen met collega Najila en gaat mee op stap met de Bezige Bijtjes, een groep Bruselleerders, samen met collega Sissi. Hoogst waarschijnlijk is deze lijst niet volledig aangezien Fatima een héél bezige bij is en nauwelijks bij te benen.