Benedicte Serroen: in the picture

There’s a crack in everything, that’s how the light gets in.

Wat is jouw favoriete plekje in Brussel?

Ik hou van hoogteplekken in de stad. Van de cafetaria van de Albertina Bib, de 25ste verdieping van de WTC, de tuinen van de Bloemist in Laken, Altitude 100, … Jammer dat parking 58 er niet meer is. Dit was een landmark in de stad, ik heb op het dak alvast bijzondere momenten beleefd.
 


Welke Brusselaar inspireert jou?

Alle Brusselaars die hun nek uitsteken voor een solidaire, warme stad, zijn voor mij ‘urban heroes’. Zoals bijvoorbeeld de mensen achter het Plateforme citoyenne de soutien aux réfugiés of de mensen van Leegbeek die zich engageren om de lege gebouwen in Brussel open te stellen voor de Brusselse gemeenschap.


Wat is je favoriete quote?

‘There’s a crack in everything, that’s how the light gets in’

Leonard Cohen

 

Zo zie ik ook Brussel: een ruwe diamant met scherpe kantjes, een stad met veel gezichten, kwetsbaar, mooi en lelijk tegelijk en daarom een stad om te koesteren.
 

 

 

 

Benedicte Serroen is educatief netwerker bij Citizenne. Zij houdt het contact met partners warm en is hun aanspreekpunt bij Citizenne. Ze is de maizena van de samenwerkingen en trekt samen met collega Erika het project Brussels Most Empathic City. Benedicte heeft ook een avontuurlijke kant en neemt je graag mee op micro-avontuur.