Masterclass Forumtheater

WAT

In deze tweedaagse Masterclass leer je de basis van forumtheater. Forumtheater geeft je tools om maatschappelijke dilemma’s en situaties van onderdrukking bespreekbaar te maken. Eigen ervaringen met situaties van onderdrukking zijn steeds het vertrekpunt. Het laat zien hoe je deze ervaringen als bron van energie en kracht kan gebruiken en inzetten voor authentieke communicatie.

Onder begeleiding van Har Tortike maak je zelf 1 of meerdere scènes. Improvisatie en solidariteit zijn sleutelwoorden in Har’s manier van werken. Daarnaast is het door Augusto Boal ontwikkele TVO (theater van de onderdrukten) ons basisgereedschap. Je verkent een reeks participatieve theatertechnieken, leert hoe je mensen aan het spelen krijgt, wat een joker is en hoe je dit in je eigen organisatie kan inzetten.

Voor al wie geïnspireerd wil worden door Har’s unieke manier van werken en participatief theater wil inzetten in de eigen organisatie. 

Ontdek zelf de kracht van spel en dialoog.

 

WIE

Har Tortike, vroeger cameraman en documentairemaker, werkt sinds 2005 met forumtheater op basis van improvisatie vanuit eigen ervaringen. Hij werkt met uiteenlopende groepen: jongeren, sans papiers, Brusselse vrouwen en rond diverse thema’s: kindermishandeling, jongerenrechten, geweld, radicalisering, gender & opvoeding. Hij zette mee het forumtheater op in de Karel de Grote Hogeschool en Hogeschool van Amsterdam en won met de groepen waarmee hij werkte diverse prijzen, waaronder de ULTIMA 2016.

 

 

Deze Masterclass is een uniek en éénmalig aanbod. Het kadert in de Growfunding campage die we voeren om een documentaire te kunnen maken over Forumtheater.

 

INSCHRIJVEN

Een plek reserveren voor deze Masterclass doe je dan ook via deze pagina Growfunding campagne.

Voor 200€ steun je én de campagne én leer je zelf de knepen van het vak van Forumtheater.

We care about your health

Citizenne werkt corona-proof.
 

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens elke activiteit (zowel binnen als buiten).
We respecteren waar mogelijk de fysieke afstand (1,5m) en stellen handgel en mondmaskers ter beschikking voor wie zijn/haar mondmasker is vergeten.

Lees hier wat we nog meer doen en wat je zelf kan doen.
Zo dragen we zorg voor elkaar opdat iedereen met een gerust hart kan deelnemen.

do 10 feb 2022 - vr 11 feb 2022

Locatie

Erasmus Hogeschool - Campus Kanal
Slotstraat 28
1000
Brussel

Kosten

Basistarief
€ 200.00