Masterclass Forumtheater

WAT

In deze driedaagse Masterclass leer je de basis van forumtheater. Forumtheater geeft je tools om maatschappelijke dilemma’s en situaties van onderdrukking bespreekbaar te maken. Eigen ervaringen met situaties van onderdrukking zijn steeds het vertrekpunt. Het laat zien hoe je deze ervaringen als bron van energie en kracht kan gebruiken en inzetten voor authentieke communicatie.

Onder begeleiding van Har Tortike maak je zelf 1 of meerdere scènes. Improvisatie en solidariteit zijn sleutelwoorden in Har’s manier van werken. Daarnaast is het door Augusto Boal ontwikkele TVO (theater van de onderdrukten) ons basisgereedschap. Je verkent een reeks participatieve theatertechnieken, leert hoe je mensen aan het spelen krijgt, wat een joker is en hoe je dit in je eigen organisatie kan inzetten.

Voor al wie geïnspireerd wil worden door Har’s unieke manier van werken en participatief theater wil inzetten in de eigen organisatie. 

Ontdek zelf de kracht van spel en dialoog.

 

Dag 1 gaat door op 10 februari. De 2 volgende dagen worden in samenspraak met Har en de cursisten vastgelegd tussen 15 juni en 15 september 2022.

WIE

Har Tortike, vroeger cameraman en documentairemaker, werkt sinds 2005 met forumtheater op basis van improvisatie vanuit eigen ervaringen. Hij werkt met uiteenlopende groepen: jongeren, sans papiers, Brusselse vrouwen en rond diverse thema’s: kindermishandeling, jongerenrechten, geweld, radicalisering, gender & opvoeding. Hij zette mee het forumtheater op in de Karel de Grote Hogeschool en Hogeschool van Amsterdam en won met de groepen waarmee hij werkte diverse prijzen, waaronder de ULTIMA 2016.

 

Let op: Voor deze activiteit heb je een Covid Safe Ticket nodig. Lees hier meer over dit ticket.

We care about your health

Citizenne werkt corona-proof.

Let op: Voor deze activiteit heb je een Covid Safe Ticket nodig. Lees hier meer over dit ticket.

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens elke activiteit.
We respecteren waar mogelijk de fysieke afstand (1,5m) en stellen mondmaskers ter beschikking voor wie zijn/haar mondmasker is vergeten.

Lees hier wat we nog meer doen en wat je zelf kan doen.
Zo dragen we zorg voor elkaar opdat iedereen met een gerust hart kan deelnemen.

do 10 feb 2022

De ticketverkoop is afgelopen

Locatie

GC De Markten
Oude Graanmarkt 5
1000
Brussel

Heb je vragen? Contacteer

Najila Aloui - 0478 877 319

Prijzen

Basistarief
€ 200.00