DOCU & DEBAT: La Vie D'Une Petite Culotte

Welke waarde hechten wij aan kleren en aan de levens van hen die ze maken?  Deze documentaire neemt je mee naar de schaduwzijde van de textielindustrie.

Ons slipje maakt een lange reis en gaat via heel wat handen voor het in onze kast belandt. Van de landarbeidster in de Oezbeekse katoenvelden tot de winkel waar het uiteindelijk terechtkomt via de Indische stoffenverfster en de Indonesische activiste die strijdt voor sociale rechten voor arbeiders. De film toont elke fase van de productie met als centrale vraag: wat is de impact van dit proces op de mensen die ons slipje maken?

Na de film nemen we de tijd en de ruimte voor een nabespreking in het gezelschap van een gast.I.s.m. GC Nekkersdal en Maison de la Création

Let op: Voor deze activiteit heb je geen Covid Safe Ticket nodig. 


 

Quelle valeur accordons-nous aux vêtements et à la vie de ceux qui les fabriquent ?  Ce documentaire vous emmène du côté obscur de l'industrie textile. 
Nos sous-vêtements font un long voyage et passent par de nombreuses mains avant de se retrouver dans notre armoire. De l'ouvrier agricole dans les champs de coton ouzbeks au magasin où il finit par aboutir, en passant par le teinturier indien et le militant indonésien qui se bat pour les droits sociaux des travailleurs. Le film montre chaque phase de la production partant d'une question centrale : quel est l'impact de ce processus sur les personnes qui fabriquent nos culottes ?

 

 

We care about your health

Citizenne werkt corona-proof.
 

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens elke activiteit.
We respecteren waar mogelijk de fysieke afstand (1,5m) en stellen mondmaskers ter beschikking voor wie zijn/haar mondmasker is vergeten.

Lees hier wat we nog meer doen en wat je zelf kan doen.
Zo dragen we zorg voor elkaar opdat iedereen met een gerust hart kan deelnemen.

do 31 mrt 2022

Nu inschrijven

8 plaats(en) beschikbaar

Locatie

Maison de la Création
Kerkeveldstraat 2
1020
Laken

Heb je vragen? Contacteer

Sissi Vandeput - 0478 877 385

Prijzen

Gratis
€ 0.00