Boekbabbel: Wij houden van Tsjernobyl

Dertig jaar na de kernramp van Tsjernobyl woont er nog steeds bijna niemand, omdat de gevolgen voor de volksgezondheid te groot zijn.

"Wij houden van Tsjernobyl" is het eerste boek dat de persoonlijke getuigenissen van deze tragedie samenbrengt. Svetlana Alexijevitsj interviewde drie jaar lang honderden mensen wiens levens door de ramp werden geraakt: dorpelingen uit de omliggende streek, weduwen en kinderen, brandweermannen, schoonmakers die de troep moesten opruimen, nucleaire wetenschappers, politici maar ook mensen die naar Tsjernobyl zijn verhuisd na het incident.

Uit al die verschillende stemmen reist een onwaarschijnlijk beeld op van een post-apocalyptische wereld, een wereld vol angst, boosheid en onzekerheid die voortduurt tot de dag van vandaag.

 

Wat is de boekbabbel?

Grote verhalen, grootse gevoelens en leesplezier in alle maten! De maandelijkse Boekbabbel is een vaste waarde bij Citizenne. Iedereen is er welkom. Samen wisselen we van gedachten over een boek en over de dingen des levens. 

Boekbabbel is een samenwerking tussen Muntpunt en Citizenne. De deelnemers vormen een bonte verzameling van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands.

Wil jij mee babbelen over een van deze boeken? Schrijf je in, lees het boek en schuif mee aan tafel.

vr 21 feb 2020

De ticketverkoop is afgelopen

Locatie

Muntpunt
Munt 6
1000
Brussel

Kosten

Gratis
€ 0.00